Home » Drinken

 

Mijn hond drinkt meer dan voorheen. 

 

Wanneer voorafgaand aan Inbalance een product gegeven wordt met een hoger gehalte aan vocht of een lager gehalte aan vochtonttrekkende ingrediënten, dan is het normaal dat een hond meer gaat drinken .

Wanneer Inbalance na een geëxtrudeerde / geëxpandeerde brok gegeven werd, dan kan een hond de eerste tijd ook meer drinken. Dit wordt doorgaans vanzelf minder, maar de uiteindelijke hoeveelheid water die gedronken wordt kan wel hoger liggen. Normaal gesproken stabiliseert dit na enkele dagen. 

 

Over het algemeen houden we bij de hond zo’n 40 tot 60 ml water per kilo lichaamsgewicht aan. Heb je bijvoorbeeld een hond van 15 kilo? Dan zal deze gemiddeld tussen de 600 en 900 milliliters water moeten drinken op een dag.

 

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

 

De hoeveelheid water die honden drinken  verschilt erg per dier: de een drinkt gemakkelijker dan de ander. De hoeveelheid die je hond in feite nodig heeft om zijn lichaam goed te laten functioneren, heeft alles te maken met het lichaamsgewicht.

 

Hoe zwaarder het lijf van je hond weegt, hoe meer water je hond dient te drinken per 24 uur.

Let op: het gaat hierbij om de grootte van het lichaam, niet om eventuele overtollige kilo’s. Gelukkig drinkt een hond uit zichzelf niet snel teveel water.

 

Hiernaast is veel water drinken voor honden met overgewicht extra goed. Door voldoende afvoer van afvalstoffen kan het lichaam makkelijker schadelijke stoffen kwijt, die tijdens het bewegen en afvallen vrijkomen uit onder andere overtollig vet. Deze stoffen kunnen ook in het lichaam aanwezig zijn door teveel of verkeerde voeding.

Ook heeft de zware hond door de vulling van het water minder plek voor allerhande brokjes en tussendoortjes.

 

Als je twijfelt,  kan je altijd contact met ons opnemen

 

Inbalance, het betaalbare premium hondenvoer.