Home » Tarwe glutenvrij

Vanaf nu hebben wij een graanvrije variant in ons assortiment Duck/ Patato.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Is Inbalance hondenvoer graanvrij?

 

Vanaf nu hebben wij een graanvrije brok in ons assortiment Duck/ Patato, 

klik op volgende link voor meer informatie 

 

Inbalance hondenvoer is tarwe glutenvrij, Deze gluten veroorzaken vaak een allergische reactie bij honden. Wij gebruiken daarom ontsloten mais in ons hondenvoer.

 

 

De maïs is, voordat deze geperst wordt, verhit om de zetmelen beschikbaar te maken voor vertering. Door de verhittingsstap voor het persen en het persen zelf is de maïs zeer goed verteerbaar. De hondenbrokken  bevatten enkel maïs als koolhydraatbron en zijn daarmee tarwevrij.

 

 

Wat is ontsloten mais?

Dit “openbreken”, oftewel “ontsluiten”, van het zetmeel gebeurt wanneer het product gedurende een bepaalde tijd wordt verhit (koken).

 

Omdat dit ontsluiten, vooral bij extruderen (krokante brokjes die op water blijven drijven), nogal eens onvoldoende is, omdat de duur van de verhitting te kort is, ontstaan hierdoor vaak verteringsproblemen met darmproblemen tot gevolg.

 

Vanwege deze problemen is men al gauw geneigd om elke voeding die granen bevat over één kam te scheren. Echter, wanneer de granen (rijst, mais, tarwe en dergelijke) vooraf goed worden ontsloten zijn het waardevolle leveranciers van essentiële voedingsstoffen.

Een ander punt waarom nogal eens negatief over granen wordt gesproken is het optreden van een glutenallergie. Glutenallergie (Coeliakie) kan alleen worden veroorzaakt door granen die de stof gliadine bevatten, bijvoorbeeld tarwe,  Heel vaak worden de bovenomschreven darmproblemen ten gevolge van het onvolledig ontsloten zijn van de granen aangemerkt als “glutenallergie”. Mais en rijst bevatten geen gliadine.

De gliadines zijn de veroorzakers van klachten bij bijv. coeliakie-patiënten (mensen met een aangeboren glutenallergie).  Graansoorten verschillen in de aanwezigheid van gliadines. Tarwe bevat over veel gliadines, mais en rijst nauwelijks.

 

Waarom zitten er granen in hondenvoer?

Granen zijn vaak nodig om een uitgebalanceerde voeding te maken. Ze leveren energie en helpen de gehaltes aan eiwitten, vetten en mineralen in de voeding in balans te houden. Daarnaast zijn ze nodig voor de binding en daarmee de structuur van de brok. Ook zijn ze belangrijk vanwege hun vezels, die verstoppingen van het maagdarmstelsel voorkomen. 

 

 

In het kort: 

1- Honden hebben koolhydraten nodig

2- Mais is een uitstekende bron van koolhydraten

3- De mais moet wel ontsloten zijn anders veroorzaakt het problemen.

4- Inbalance hondenvoer maakt gebruik van ontsloten mais 

5- Mais bevat gliadine en daarom geen “glutenallergie” kunnen veroorzaken.

 

Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via het contact formulier.