Menu
0
Nieuw: Oud Hollands gebakken merg koekjes 400 gram per stuk 4,95, 3 zakken voor 9,99

Klantenservice

+31(0)850603343
INBalance Petfood

Laan van Waalhaven 173

2497 GK Den Haag

The Netherlands

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Algemeen
Hebben jullie ook proefzakjes?

Helaas  hebben wij geen proefverpakkingen De acceptatie van INBalance hond is zeer hoog (98,8%), dus proeven is vaak niet nodig. Wij gaan er vanuit dat zelfs de meest kieskeurige Hond INBalance gewoon eet. Om de Hond het voer echt te laten proberen dient de hond volledig over te stappen. Pas na een langere periode van proberen is het mogelijk wat te zeggen over de effecten van de brok. Vandaar dat je het best een 10kg zak kunt bestellen, zodat je op die manier het voer goed kunt uitproberen.

 

Bevalt het niet? Dan kun je gebruikmaken van onze niet goed geld terug actie

Als jouw hond het voer niet goed eet of onverhoopt toch allergisch/overgevoelig blijkt te zijn voor één van de gebruikte ingrediënten, neem dan even contact met ons op. Je krijgt van ons dan je geld terug.

Waarom is Inbalance hondenvoer/kattenvoer zo voordelig?

Wij zijn een lange tijd op zoek geweest naar een goed en betaalbaar hondenvoer. En dat hebben wij gevonden, wij hebben samen met een hondenvoerfabrikant, een hondenvoer ontwikkeld met alleen maar natuurlijke ingrediënten.

Wij kunnen Inbalance zo voordelig aanbieden omdat:

- Wij een klein familie bedrijfje zijn dus geen hoge personeelskosten

- Geen dure reclame campagnes hoeven te bekostigen

- Geen luxe verpakkingen gebruiken.

- Wij leveren direct van fabrikant naar de klant.

Wat berekent Inbalance aan bezorgkosten?

De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht dat je gaat bestellenen en voor welke bezorgdienst je kiest, wij werken met DHL, PostNL en DPD. 

We bezorgen in Nederland , België en Duitsland, andere Europese landen op aanvraag. Verzendkosten beginnen bij 3,95 per 24kg. 

Wil je weten hoeveel je gaat betalen, dan kun je een proefbestelling plaatsen. Na het invullen van je adresgegevens zie je het uiteindelijke bedrag wat je voor de verzending gaat betalen.

Hondenvoeding
Overstappen op Inbalance

Overstappen op Inbalance kunt u op de volgende manieren doen:

 -1  Overstappen van krokant naar geperst

 Als je overstapt van een krokante (geëxtrudeerde) brok naar de geperste brok van Inbalance, adviseren wij de hond in één keer over te zetten op de nieuwe voeding, dus niet door te mengen.

In een enkel geval kan de ontlasting door de wisseling van voeding iets anders zijn dan normaal, dit is niet ernstig.

Je kunt ook kiezen voor een overstap middels diepvries vers vlees, dan geeft u 1 dag diepvries vers vlees, de dag daarna gelijk Inbalance.

Als de hond de brokken wat heel doorslikt of schrokt kunt u ook even de brokken een dag of 10 met wat warm water nat maken tot dat de brok wat papperig word zo gaat de vertering even wat geleidelijker en went de maag er beter aan. 

Als u hond wat gevoelig is, adviseren we u in 10 dagen overstappen middels het onderstaande schema

Dag 1 - 10% Inbalance / 90% van het oude voer 

Dag 2 - 20% Inbalance/ 80% van het oude voer 

Dag 3 - 30% Inbalance / 70% van het oude voer 

Dag 4 - 40% Inbalance/ 60% van het oude voer 

Dag 5 - 50% Inbalance/ 50% van het oude voer 

Dag 6 - 60% Inbalance/ 40% van het oude voer 

Dag 7- 70% Inbalance/ 30% van het oude voer 

Dag 8 - 80% Inbalance/ 20%  van het oude voer  

Dag 9 - 90% Inbalance/ 10% van het oude voer 

Dag 10 - volledig overgestapt op Inbalance

Wist je dit?

Een geperste brok is een geconcentreerde voeding met minder volume dan een krokante brok.De porties die je geeft zijn daardoor kleiner!

Klik op volgende link voor meer informatie over onze geperste brok. over inBALANCE

-2 Overstappen van geperst naar geperst

Volg voor het overstappen van een andere geperste brok het volgende schema.

Dag 1 - 10% Inbalance / 90% van het oude voer 

Dag 2 - 20% Inbalance/ 80% van het oude voer 

Dag 3 - 30% Inbalance / 70% van het oude voer 

Dag 4 - 40% Inbalance/ 60% van het oude voer 

Dag 5 - 50% Inbalance/ 50% van het oude voer 

Dag 6 - 60% Inbalance/ 40% van het oude voer 

Dag 7- 70% Inbalance/ 30% van het oude voer 

Dag 8 - 80% Inbalance/ 20%  van het oude voer  

Dag 9 - 90% Inbalance/ 10% van het oude voer 

Dag 10 - volledig overgestapt op Inbalance

 

-3 Overstappen van vlees naar Inbalance

Krijgt jouw hond nog geen Inbalance en wil je van bijvoorbeeld een vleesvoeding overstappen naar Inbalance geperste brok? Dan geldt hetzelfde advies als overtappen van een krokant brok, in één keer over te zetten op Inbalance, dus niet door te mengen. 

Verdeel de dagportie voeding over minimaal twee maaltijden per dag. 

Zorg dat u altijd voldoende van uw oude voer in huis heeft, dit om de overstap soepel te laten verlopen.

Voer en verwen verstandig!

 • Verdeel de dagportie voeding over minimaal twee en bij voorkeur drie maaltijden per dag. Dat geeft een minder zware maagbelasting en komt de opname van voedingsstoffen ten goede. Je kunt je hond bijvoorbeeld voor je gaat slapen nog een deel van zijn maaltijd geven.
 • Voor een goede vertering en betere benutting van de voedingsstoffen is rust belangrijk. Laat de hond daarom eerst even uithijgen voordat je hem voert en zorg na de maaltijd voor voldoende rust.
 • Houd de ontlasting van je hond goed in de gaten, hier valt namelijk veel aan af te lezen. Een goede drol van een gezonde hond is donkerbruin van kleur, compact en stevig van structuur.
 • Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater op kamertemperatuur. Koud water is een extra aanslag op de hondenmaag en kan diarree tot gevolg hebben.
 • Geef bij voorkeur geen bijvoeding als brood, kaas of tafelresten en beperk ook het aantal kauwsnacks. Deze bijvoedingen kunnen namelijk een verstoring in het maag-darmkanaal veroorzaken.
 • Breek hondenkoekjes in meerdere stukjes, zo kun je jouw hond vaker belonen. 
 • Om je hond lekker bezig te houden en langer plezier van zijn maaltijd te laten hebben, kun je een voerpuzzel of brokkenbal gebruiken.

 

Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Voedingsallergie

We hebben een aantal mono eiwitbronnen deze werken vaak het beste bij een allergie  onze zalm, lam/rijst, duck, insect en onze fresh lijn deze zijn alle op basis van 1 eiwitbron ideaal voor de allergische hond de zalm en insect zetten we vaak in voor honden met vacht problemen ( ontstoken oren, jeuk etc ) en de lam/rijst en de duck hebben  de meest gunstige werking op het maag/darm kanaal.

Is Inbalance hondenvoer graan vrij?

Is Inbalance hondenvoer graanvrij?

Vanaf nu hebben wij een graanvrije brok in ons assortiment Duck/ Patato, 

klik op volgende link voor meer informatie 

Inbalance hondenvoer is tarwe glutenvrij, Deze gluten veroorzaken vaak een allergische reactie bij honden. Wij gebruiken daarom ontsloten mais in ons hondenvoer.

De maïs is, voordat deze geperst wordt, verhit om de zetmelen beschikbaar te maken voor vertering. Door de verhittingsstap voor het persen en het persen zelf is de maïs zeer goed verteerbaar. De hondenbrokken  bevatten enkel maïs als koolhydraatbron en zijn daarmee tarwevrij

Wat is ontsloten mais?

Dit “openbreken”, oftewel “ontsluiten”, van het zetmeel gebeurt wanneer het product gedurende een bepaalde tijd wordt verhit (koken).

Omdat dit ontsluiten, vooral bij extruderen (krokante brokjes die op water blijven drijven), nogal eens onvoldoende is, omdat de duur van de verhitting te kort is, ontstaan hierdoor vaak verteringsproblemen met darmproblemen tot gevolg.

Vanwege deze problemen is men al gauw geneigd om elke voeding die granen bevat over één kam te scheren. Echter, wanneer de granen (rijst, mais, tarwe en dergelijke) vooraf goed worden ontsloten zijn het waardevolle leveranciers van essentiële voedingsstoffen.

Een ander punt waarom nogal eens negatief over granen wordt gesproken is het optreden van een glutenallergie. Glutenallergie (Coeliakie) kan alleen worden veroorzaakt door granen die de stof gliadine bevatten, bijvoorbeeld tarwe,  Heel vaak worden de bovenomschreven darmproblemen ten gevolge van het onvolledig ontsloten zijn van de granen aangemerkt als “glutenallergie”. Mais en rijst bevatten geen gliadine.

De gliadines zijn de veroorzakers van klachten bij bijv. coeliakie-patiënten (mensen met een aangeboren glutenallergie).  Graansoorten verschillen in de aanwezigheid van gliadines. Tarwe bevat over veel gliadines, mais en rijst nauwelijks.

Waarom zitten er granen in hondenvoer?

Granen zijn vaak nodig om een uitgebalanceerde voeding te maken. Ze leveren energie en helpen de gehaltes aan eiwitten, vetten en mineralen in de voeding in balans te houden. Daarnaast zijn ze nodig voor de binding en daarmee de structuur van de brok. Ook zijn ze belangrijk vanwege hun vezels, die verstoppingen van het maagdarmstelsel voorkomen. 

In het kort: 

1- Honden hebben koolhydraten nodig

2- Mais is een uitstekende bron van koolhydraten

3- De mais moet wel ontsloten zijn anders veroorzaakt het problemen.

4- Inbalance hondenvoer maakt gebruik van ontsloten mais 

5- Mais bevat gliadine en daarom geen “glutenallergie” kunnen veroorzaken.

 

Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via het contact formulier.

Hoelang kan ik een geopende zak Inbalance hondenvoer bewaren?

De Inbalance hondenbrokken kunnen na opening gebruikt worden tot aan de houdbaarheidsdatum. Echter, de voeding wordt na de opening van de verpakking blootgesteld aan lucht, zuurstof en vocht. Het is daarom belangrijk de voeding na het openen op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een (luchtdichte) bewaardoos op een droge, koele en donkere plaats.  Zo behoud je zo goed mogelijk de smakelijkheid en kwaliteit van de voeding.

De voeding is natuurlijk een dag na het verstrijken van de houdbaarheidsperiode niet ineens slecht of bedorven. De kwaliteit van de voedingswaarde is alleen gewaarborgd tot aan de houdbaarheidsdatum.

Hoelang kan ik een gesloten zak Inbalance hondenvoer bewaren?

Wat is de houdbaarheid van een gesloten zak Inbalance?

De hondenbrokken van Inbalance zijn in een gesloten zak tenminste 12 maanden houdbaar.

Daarna zijn de brokken niet gelijk bedorven maar neemt de kwaliteit van de voedingswaarde af. Tevens zal de smakelijkheid van de hondenvoeding afnemen.

Welke houdbaarheidsmiddelen gebruikt Inbalance hondenvoer

Welke anti-oxidanten ( houdbaarheid middelen ) gebruikt Inbalance hondenvoer?

Wij van Inbalance geperst  hondenvoer gebruiken alleen natuurlijke anti-oxidanten ( houdbaarheid middelen)

Wij voegen Vitamine E (all-rac alpha-tocopherylacetaat) in plaats van de schadelijke BHA/BHT. 

Hieronder een overzicht van de verschillende anti-oxidanten: 

Welke chemische toevoegingen zitten er in hondenvoer?

Bij de meeste merken hondenbrokken worden chemische anti-oxidanten toegevoegd, die komen in 3 soorten:

 • BHA
 • BHT
 • Ethoxyquine

Anti-oxidanten zijn nodig in droogvoer producten gezien het voorkomt dat het voer ranzig word of gaat schimmelen.

Anti-oxidanten hoeven niet chemisch te zijn, een combinatie van vitamine C en E doet precies hetzelfde. 

 • BHA staat voor Butyl Hydroxyl Anisol en heeft als E-nummer E320
 • BHT staat voor Butyl Hydroxyl Tolueen en heeft als E-nummer E321
 • Ethoxyquine heeft als E-nummer E324
 •  

Wat doet dit met mijn hond?

Chemische anti-oxidanten hebben als enig voordeel dat ze goedkoper zijn en hebben vele nadelen.

BHA

is veel omstreden stof, in veel landen mag het dan ook niet meer gebruikt worden in menselijk voedsel. In de jaren 50 werd BHA voor het eerst in menslijke voeding toegevoegd, ver voordat men door had wat het doet met ons lichaam.

Uit onderzoek, doormiddel van dierenproeven, is ontdekt dat deze stof kanker veroorzaakte in tenminste 1 orgaan bij 3 verschillende soorten dieren, waaronder ook honden. Ook is aangetoont dat BHA de bloeddruk verhoogt. Toch mag het nog altijd gebruikt worden voor diervoeding.

BHT

BHT  is een stof die werd oorspronkelijk werd ontwikkeld om de houdbaarheid van kleurenfilms te verlengen, tevends is het een antioxidant voor oliën en vetten, ook deze stof mag in een hoop landen niet meer gebruikt worden in menselijke voeding. In Engeland is er onderzoek gedaan naar deze stof, daaruit is bewezen dat deze stof zorgt voor vergroting van de lever, wat tot gevolg heeft dat er minder enzymen afgegeven worden die het lichaam (v/d/ hond) zo hard nodig heeft.

Toch mag het nog altijd gebruikt worden voor diervoeding.

Ethoxyquine

Ethoxyquine is een rubberstabilisator en landbouwbestrijdingsmiddel, dat bij de productie van hondenvoer gebruikt mag worden. 

Na onderzoek is vastgesteld, dat ethoxyquine de volgende bijwerkingen heeft:

 • De lever- en nierfuncties kunnen verstoord raken
 • Darmbacteriën kunnen door Ethoxyquine beschadigd en sterk verminderd worden. Hierdoor kan de balans in de darmflora verstoord raken. 

De gevolgen kunnen zijn dat de vacht droog en broos wordt, zijn glans verliest en in ernstige gevallen uitvalt. 

De huid wordt in sommige gevallen schilferig. Het haar blijft weg en de huid kan zich ontwikkelen als een zgn. olifantenhuid.  De dieren hebben veel jeuk en krabben zich, waardoor de kans op ernstige infecties makkelijker ontstaat. In ernstige gevallen zelfs kanker.  Er zijn zelfs berichten over leverkanker, schildklierkanker en nierfunctiestoringen in samenhang met 

Medisch is daar weinig tegen te doen. Overstappen naar een voeding dat vrij is van Ethoxyquine is dan de enige oplossing.

Het kan tot wel 4 maanden duren voor de giftige stoffen uit het lichaam verdwenen zijn. 

Ethoxyquine is voor menselijk voedsel dan ook verboden en u zult E324 in de E-lijsten voor mensen dan ook niet aantreffen. 

 

Bron: https://www.leerwiki.nl/lifestyle/wonen/huisdieren/44041/chemische-anti-oxidanten-in-hondenvoer

Combinatie droog en natvoer

Wil je je hond een mix van nat- en droogvoer geven? Dan is de uitdaging: uitzoeken hoeveel van elk ideaal is om je viervoeter gelukkig en gezond te houden. Is dat bijvoorbeeld 70% droog en 30% nat?

Om zeker te zijn dat je hond de juiste mix krijgt, moet je eerst weten wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid inbalance  is. Dat getal (in gram) hangt af van je viervoeter's grote,  leeftijd en gewicht. Op de voorkant van de zak  en op www.inbalance-petfood staat een handige tabel 

Bepaal de verhouding brokjes vs natvoer gerust zelf. Wij bevelen 2/3de brokjes aan vs 1/3de natvoer

Het aantal calorieën per gram voor brokjes en natvoer verschilt: je kan dus niet gewoon wisselen. Voor de juiste hoeveelheid natvoer vermenigvuldig je het gewicht van de brokjes die je niét aan je hond geeft met 2.5

Hier een voorbeeld:

Stel dat de aanbevolen dagelijkse portie brokken voor je hond 300 g is. Als je hem 2/3de brokken wil geven en 1/3de natvoer, is dit de formule:

Geef je hond 200 g brokken (= 2/3de)
Er blijft 100 g brokken over die je hem niet geeft: je vervangt deze door natvoer.
Vermenigvuldig 100 met de verhouding  2.5 = 250 gram natvoer

Mijn hond drinkt meer dan voorheen

Mijn hond drinkt meer dan voorheen. 

Wanneer voorafgaand aan Inbalance een product gegeven wordt met een hoger gehalte aan vocht of een lager gehalte aan vochtonttrekkende ingrediënten, dan is het normaal dat een hond meer gaat drinken .

Wanneer Inbalance na een geëxtrudeerde / geëxpandeerde brok gegeven werd, dan kan een hond de eerste tijd ook meer drinken. Dit wordt doorgaans vanzelf minder, maar de uiteindelijke hoeveelheid water die gedronken wordt kan wel hoger liggen. Normaal gesproken stabiliseert dit na enkele dagen. 

Over het algemeen houden we bij de hond zo’n 40 tot 60 ml water per kilo lichaamsgewicht aan. Heb je bijvoorbeeld een hond van 15 kilo? Dan zal deze gemiddeld tussen de 600 en 900 milliliters water moeten drinken op een dag.

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

De hoeveelheid water die honden drinken  verschilt erg per dier: de een drinkt gemakkelijker dan de ander. De hoeveelheid die je hond in feite nodig heeft om zijn lichaam goed te laten functioneren, heeft alles te maken met het lichaamsgewicht

Hoe zwaarder het lijf van je hond weegt, hoe meer water je hond dient te drinken per 24 uur.

Let op: het gaat hierbij om de grootte van het lichaam, niet om eventuele overtollige kilo’s. Gelukkig drinkt een hond uit zichzelf niet snel teveel water.

Hiernaast is veel water drinken voor honden met overgewicht extra goed. Door voldoende afvoer van afvalstoffen kan het lichaam makkelijker schadelijke stoffen kwijt, die tijdens het bewegen en afvallen vrijkomen uit onder andere overtollig vet. Deze stoffen kunnen ook in het lichaam aanwezig zijn door teveel of verkeerde voeding.

Ook heeft de zware hond door de vulling van het water minder plek voor allerhande brokjes en tussendoortjes.

Als je twijfelt,  kan je altijd contact met ons opnemen

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.