Menu
0
Qwispel box nu te koop bij INBalance. Afhankelijk van jouw keuze, ongeveer € 40 - 50 euro aan productwaarde.  Geef jouw hond zijn eigen Qwispel snakcbox!

Over ons

InBALANCE biedt natuurlijk geperst hondenvoer van uitstekende kwaliteit. InBALANCE brengt de natuur en voedingswetenschap dichter bij elkaar. InBALANCE bestaat uit nauwkeurig geselecteerde ingrediënten die bijdragen aan de ontwikkeling en het welzijn van jouw hond.

In samenwerking met vooraanstaande Nederlandse voedingsspecialisten zijn wij gekomen tot onze lijn geperst hondenvoer bestaande uit 13 soorten. Wij hebben varianten van een regularbrok tot een exclusieve brok op basis van zalm.

De acceptatie van INBalance hond is zeer hoog (98,8%), dus proeven is vaak niet nodig. Wij gaan er vanuit dat zelfs de meest kieskeurige hond INBalance gewoon eet.

Geperste hondenvoeding heeft enkele voordelen ten opzichte van een krokante brok

Koud geperste hondenvoeding is zeer geconcentreerd en heeft hierdoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met de krokante brokken veel kleiner zijn. Wat weer zorgt voor een lagere belasting van de maag. Omdat alle voedingsstoffen bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in de hondenbrokken zit, nemen geperste brokken minder ruimte in.

De uitstekende verteerbaarheidsgraad van de Inbalance brokken zorgt er tevens voor dat het onnodig is grote hoeveelheden te voeren hierdoor verloopt de vertering gemakkelijker en wordt tijdens het verteringsproces weinig ballast gecreëerd.

Koud geperste hondenbrokken zijn zeer geschikt voor honden die vaak vlees gevoerd krijgen en kan dus prima gecombineerd worden met vers vlees, u kunt een aantal dagen achter elkaar vers vlees (kvv) voeren en de andere dagen een geperste hondenbrok.

Maar geperste hondenbrokken zijn ook geschikt voor honden die een gevoelig maag- en darmstelsel hebben of bijvoorbeeld allergisch zijn voor granen zoals tarwe.

Perfect voor werk honden, actieve honden en drachtige teven

Door het kleinere volume en daardoor lagere maagbelasting zijn geperste hondenbrokken van Inbalance zeer geschikt voor werk honden, actieve honden en sporthonden. Bovendien vallen geperste brokken in de maag langzaam als een hoopje zand uiteen, wat zorgt voor een goede verteerbaarheid en geleidelijke opname van voedingsstoffen. Krokante brokken zwellen eerst op door het vocht in de maag en vallen daarna pas uit elkaar.

Het kan gebeuren dat een teef aan het eind van haar dracht minder gaat eten omdat de bijna volgroeide puppy's haar dan in de weg gaan zitten en tegen haar maagwand gaan drukken, terwijl ze juist dan steeds meer energierijke voeding nodig heeft. Dankzij geperste brokken krijgt ze met kleinere porties dan toch de benodigde hoeveelheid ‘brandstof’ binnen.

Koud geperste brokken zijn beter verteerbaar doordat ze als ware in de maag uiteenvallen. Ze liggen daardoor minder zwaar op de maag dan geëxtrudeerde (krokante) brokken die zich eerst volzuigen met vocht (maagsappen) De kans op een maag torsie (maagkanteling) is hierdoor veel kleiner. Het is bij geperste brokken van Inbalance echter wel van belang dat u zich houdt aan de aangeraden hoeveelheden die vermeldt staan op de verpakking of in de voedingstabel.

Omdat geperste hondenbrokken bij een lagere temperatuur worden bereid, gebruiken we voor-gegaarde koolhydraat bronnen zoals mais of rijst. Hierdoor kan de hond de voedingsstoffen uit deze ingrediënten beter opnemen in het lichaam.

En wat vindt de hond?

Veel honden vinden geperste brokken erg lekker, hierdoor zijn ze ideaal voor lastige eters. Enkele honden moeten eerst even wennen aan hun geperste brokken. Dit zou kunnen komen omdat er geen kunstmatige geur- en smaakstoffen aan onze honden brokken zijn toegevoegd, maar ook omdat geperste brokken niet vooraf worden voorzien van een vetlaag zoals krokante brokken. Bij geperste brokken worden oliën en vetten tegelijk met de andere ingrediënten in de brokken verwerkt.

Bij krokante brokken kan dat vanwege de hoge verhitting niet en worden de voor hoge temperaturen gevoelige vetten pas later toegevoegd aan het voer.
U kunt een scheutje warm water toevoegen om de brokken (nog) aantrekkelijker te maken.
Of zalm olie / schapenvet olie toevoegen.

Geperst hondenbrokken in het kort:

• Wordt geperst op lagere temperaturen dan de andere soorten brokken, van 38 graden (koudgeperst) tot 70 graden (gewone persing)
• Door bereiding op lage temperatuur kan er alleen gebruik worden gemaakt van vleesmeel (geen vers vlees)
• Alleen het vet is minder bewerkt, als er gebruik is gemaakt van koudgeperste olie of vet
• De brok valt uit een in de maag, hierdoor is de kans op een maagtorsie veel kleiner en is er een hogere verteerbaarheid
• Vertering is nagenoeg gelijk aan vers vlees.
• Wordt geperst op lagere temperaturen dan de andere soorten brokken, van 38 graden (koudgeperst) tot 70 graden (gewone persing)
• Door bereiding op lage temperatuur kan er alleen gebruik worden gemaakt van vleesmeel (geen vers vlees)

De voordelen van Inbalance op een rij

• Inbalance voeren kent buiten een voordeel voor je portemonnee, heel veel voordelen voor je hond.
• De hoge verteerbaarheid zorgt voor minder ontlasting
• Goed voor de ontwikkeling
• Verbeterde weerstand.
• Mooie glanzende vacht.
• Tarwe ( gluten) vrij.
• Een 100 % natuurlijk voeding. Bevat geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen.
• Geconcentreerde voeding met een lagere maagbelasting, zeer geschikt voor sportieve honden
• Door het persen op lage temperatuur komen de ingrediënten het best tot zijn recht en blijven voedingsstoffen beter behouden.
• Ingrediënten van hoge kwaliteit als gevogelte, zalmolie, vitaminen en mineralen zorgen voor een kwaliteitsvoeding.

GEZOND

Vitamines & mineralen
In al ons hondenvoer vind je een goede balans van de juiste vitamines en mineralen die het welzijn van jouw hond ten goede komen. Voor de exacte vitamines en mineralen per soort voer kun je kijken op de productpagina’s.

PROTEINE

Zalm, gevogelte en rund
Als belangrijkste bron van eiwit gebruiken wij zalm, gevogelte, rund of een uitgebalanceerde samenstelling hiervan. Alle producten die wij toevoegen zijn herleidbaar en van de hoogst mogelijke kwaliteit.

KOOLHYDRATEN

Balans
Voor de productie van inBALANCE gebruiken wij hoogwaardig koolhydraten. Door goed te berekenen welke koolhydraten, vitamines, mineralen, proteïnen en vetten er allemaal nodig zijn, maken we een uitgebalanceerde, complete maaltijd voor de hond.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00