Menu
0
Deze week gratis verzending van de heerlijk Snackbox. De Terugkeer van de Goed Gevulde Natuurlijke INBalance Snackbox - Nu in Naturel en Party Editie!

Wist u dat?

Wist u dat:
Allergie of intolerantie: alles wat je moet weten over hypoallergeen hondeneten
Je bent het woord ‘hypoallergeen’ zeker al tegengekomen. Misschien op de labels van verzorgingsproducten of make-up? Hypoallergene producten zijn geschikt voor mensen met allergieën.
Ook hypoallergeen diereneten vermindert de kans op allergische reacties. Intoleranties en allergieën komen regelmatig voor bij huisdieren, hoewel het soms amper opvalt. Een hypoallergene voeding kan dan het aantal reacties opheffen.
Allergie of intolerantie?
Zo, nu weet je wat hypoallergeen betekent. Maar hoe groot is de kans dat je hond effectief allergisch is aan een ingrediënt in zijn eten?
Voedselovergevoeligheid (slecht reageren op eten) kent 2 categorieën: voedselallergieën en voedselintoleranties. Hoewel de symptomen soms gelijkaardig zijn, is er toch een onderscheid in de reacties.
Voedselallergieën zijn voedingsgerelateerde reacties van het immuunsysteem. Voedsel-intoleranties daarentegen hebben niets te maken met het immuunsysteem van je hond. Het zijn ongewone fysiologische reacties op voedsel of op voedingsadditieven. Een goed voorbeeld van een voedselintolerantie die óók bij honden voorkomt, is lactose-intolerantie. Er ontbreekt dan een enzym dat lactose afbreekt en verteert in de dunne darm.
Als je hond zich vaak krabt, is de kans dat hij allergisch reageert op iets in zijn eten aannemelijk . Een omgevings- of vlooienallergie komt ook vaak voor en mag je niet over het hoofd zien als je de symptomen van je hond grondig onderzoekt.
Wat is een voedselallergie?
Voedselintoleranties kunnen ontstaan door bepaalde voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten. Of door voedingsadditieven zoals synthetische bewaarmiddelen en kleurstoffen. Voedselallergieën worden bijna altijd veroorzaakt door eiwitten. Bij een voedselallergie reageert het immuumsysteem van je huisdier op een bepaald eiwit in het eten waar zijn lichaam al eerder mee in contact kwam.
Een echte voedselallergie is dus een overgevoelige reactie op een voedingscomponent waarmee het immuunsysteem al eerder in aanraking kwam. Het immuunsysteem heeft antistoffen ontwikkeld tegen een bepaald voedseldeeltje en die antistoffen kunnen later een immunologische reactie. Een voedselintolerantie kan ontstaan bij het eerste contact.
Allergenen in hondeneten
De meest voorkomende allergenen in hondeneten zijn rundsvlees, zuivelproducten, kip, tarwe en soja. Hoe alledaagser het voedsel, hoe meer kans op intoleranties en allergieën. Logisch dus dat reacties op deze ingrediënten relatief vaak voorkomen. Ze worden immers veel gebruikt in de voedingsindustrie voor huisdieren.
Alle allergieën en een groot deel van de intoleranties onstaan door eiwitten. Overstappen naar hypoallergeen hondeneten met nieuwe eiwitten (lees: eiwitten waarmee je hond en zijn voorouders nooit eerder in contact kwamen) vermindert de kans op een reactie. Je moet gewoon het juiste eten vinden voor jouw hond.
Ons hondeneten is absoluut vrij van synthetische bewaarmiddelen, kleurstoffen of andere chemische additieven. De kans op een voedselintolerantie voor deze componenten is dus nihil.
Voedselgevoeligheid kan nefast zijn voor de levenskwaliteit van je hond. Daarom is het zo belangrijk om actie te ondernemen als je een probleem vermoedt. door uit te zoeken welk recept het best bij hem past. Heeft je hond een bepaald product uitgeprobeerd zonder verbetering van de symptomen? Probeer dan gewoon een ander recept uit ons hypoallergeen aanbod.
Wij hebben een 5 tal hypoallergene voedingen.
Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op met onze klantenservice
Bellen kan ook 08550603343
 
Wist u dat:

Bent u klaar om uw kitten op te halen?

Het is belangrijk dat u helemaal voorbereid bent voordat u uw kitten ophaalt. Zorg dat uw huis kittenbestendig is en dat u alles wat hij nodig heeft bij elkaar in een kamer hebt gezet, waaronder een mand, voer- en waterbakjes, een kattenbak en speelgoed.

U hebt ook een kattenreismand nodig om uw kitten in mee te nemen, en wat van het voer dat zijn vorige eigenaar hem gaf. Het is ook een goed idee om een dierenarts te zoeken die u vertrouwt en voor een paar dagen na het ophalen een afspraak te maken voor een controle.

Maak uw huis kittenbestendig en maak de kamer klaar waarin uw kitten gaat verblijven. U hebt ook een reismand nodig voor de reis naar huis. U kunt ook het beste al vooraf een dierenarts zoeken, zodat u een controle kunt plannen voor uw kitten voor een paar dagen nadat u hem mee naar huis hebt genomen.

Adopteer nooit een kitten voordat hij acht weken oud is. Sommige fokkers houden een kitten zelfs tot ze twaalf weken oud zijn bij de moeder en hun nestgenoten. In dat stadium moet hij gespeend zijn en sociale basisvaardigheden hebben die nodig zijn om met andere katten te communiceren. Tussen 8 en 16 weken is ook het moment waarop hij zijn positie in het huishouden begint te begrijpen en daarom is dit is een goed moment om hem naar huis te nemen.

Het beste kunt u uw kitten ophalen wanneer u een paar rustige dagen hebt om thuis met hem door te brengen en er geen bezoek gepland is. Probeer hem 's ochtends op te halen, zodat hij de tijd heeft om voor de nacht aan uw huis te wennen.

Vraag wat uw kitten heeft gegeten en kom meer te weten over hun voedingsroutine- en kattenbakgewoonten. Controleer of ze bij een dierenarts zijn geweest en vaccinaties of ontwormingsbehandelingen hebben gehad en of ze een ID-chip hebben. Vraag ook naar hun favoriete speelgoed.

 

Laat indien mogelijk een paar dagen voordat u hem ophaalt wat speelgoed en een deken bij uw kitten, zodat de vertrouwde geur hem tijdens het vervoer en bij thuiskomt geruststelt.

Hoe u ook reist, het is essentieel om een kattenreismand mee te nemen, want het is gevaarlijk om een kitten los in een auto te vervoeren en hij kan ontsnappen als u loopt of met het openbaar vervoer reist.

 

Kies er een die ook nog geschikt is voor uw kitten wanneer hij volgroeid is en voeg een deken toe voor comfort. Een verduisterde kattenmand zorgt ervoor dat uw kitten zich beschermd voelt. En vergeet niet om wat papieren handdoeken en een vervangende deken mee te nemen voor als er ongelukjes optreden tijdens de reis. Houd de reismand tijdens deze reizen dicht omdat uw kitten dit fijn zal vinden.

Zorg voor rust als u in een auto zit en rij langzaam om te voorkomen dat uw kitten schrikt. Maak de kattenreismand vast met een veiligheidsgordel zodat deze niet rondschuift of laat een andere passagier hem stevig vasthouden.

 

Om uw kitten te helpen zich veilig te voelen, drapeert u een lichte deken over de kattenreismand en stopt u speelgoed of dekens waarvan u weet dat hij de geur herkent, in de mand. Het is het veiligst om hem tijdens de reis in de reismand te laten en u kunt hem kalm toespreken.

Wist u dat :

Baasjes vragen ons vaak of het beter is om hun hond of kat natvoer, droogvoer of een mix van beiden te geven.

 

Zo kan je zelf de beste keuze maken voor jou en je viervoeter.

Eerlijk gezegd is droog,  en gemengd voeren (mits je INBalance voert) prima voor de meeste honden.

Belangrijk is dat het alle voedingsstoffen bevat die je dier nodig heeft

 

INBalance is een barf support product de vertering van de geperste brok is nagenoeg gelijk aan vers dus is ook de combinatie hier van heel goed.

Bijvoorbeeld een paar dagen brokken en dan 1 dag vers.

 

Waarom natvoer kiezen?

  • Als je hond niet veel drinkt, is natvoer een uitstekende keuze. Er zit veel meer vocht in.
  • Met natvoer geef je makkelijker te veel. Als je hond op dieet is (of aan het Garfieldsyndroom lijdt) is natvoer  combineren met INBalance  een aanrader.

Waarom droogvoer kiezen?

  • De wrijving die ontstaat door op brokjes te kauwen, voorkomt tandplak. Droogvoer helpt dus de tanden van je hond gezond te houden.
  • Droogvoer is makkelijk op te bergen. Na opening moet je het niet gekoeld bewaren. En je kan het langer laten staan, zo kiest je hond zelf wanneer het eet.
  • Natvoer zorgt soms voor een kliederboeltje terwijl (de restjes van) brokjes makkelijk op te ruimen zijn.
  •  

Wil je je hond een mix van nat- en droogvoer geven? Dan is de uitdaging: uitzoeken hoeveel van elk ideaal is om je viervoeter gelukkig en gezond te houden. Is dat bijvoorbeeld 70% droog en 30% nat?

Om zeker te zijn dat je hond de juiste mix krijgt, moet je eerst weten wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid inbalance  is. Dat getal (in gram) hangt af van je viervoeter's grote,  leeftijd en gewicht. Op de voorkant van de zak  en op www.inbalance-petfood staat een handige tabel 

Bepaal de verhouding brokjes vs natvoer gerust zelf. Wij bevelen 2/3de brokjes aan vs 1/3de natvoer

Het aantal calorieën per gram voor brokjes en natvoer verschilt: je kan dus niet gewoon wisselen. Voor de juiste hoeveelheid natvoer vermenigvuldig je het gewicht van de brokjes die je niét aan je hond geeft met 2.0

Hier een voorbeeld:

Stel dat de aanbevolen dagelijkse portie brokken voor je hond 300 g is. Als je hem 2/3de brokken wil geven en 1/3de natvoer, is dit de formule:

Geef je hond 200 g brokken (= 2/3de)
Er blijft 100 g brokken over die je hem niet geeft: je vervangt deze door natvoer.
Vermenigvuldig 100 met 2.5= 250 gram natvoer.

Wist u dat:

Goede gebitsverzorging is echt noodzakelijk…

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. “Daarom is het voor veel baasjes heel nuttig om het gebit van hun hond of kat te laten controleren”, aldus dierenarts Marnix Lamberts, voorzitter van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde. “Gebitsverzorging is noodzakelijk omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden”.

Hoe ontstaan gebitsproblemen?

De grootste veroorzaker van gebitsproblemen bij huisdieren is tandsteen. Tandsteen wordt veroorzaakt door tandplak. Tandplak is een 'onzichtbaar' laagje bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën. Wanneer dit niet verwijderd wordt, verkalkt tandplak binnen 24 uur naar tandsteen. Beide kunnen ontstoken tandvlees veroorzaken, wat zich weer kan uitbreiden en op lange termijn kan leiden tot ernstige klachten. 

Waar tandplak relatief gemakkelijk te verwijderen is, kan tandsteen alleen verwijderd worden door een gebitsreiniging. Door je hond of kat goed te laten kauwen kan je tandplak voorkomen. Een goede manier om het gebit van je hond of kat gezond te houden kan met speciale snacks. 

Hoe herken je gebitsproblemen?

Gebitsproblemen komen bij veel honden en katten voor. Je kunt ze aan onderstaande punten herkennen.

  • Stinkende adem
  • Rood tandvlees
  • Snel bloedend tandvlees
  • Kauwen aan één kant
  • Slecht eten 

Wist u dat:

Bewegen is - net zoals bij mensen - goed voor je viervoeters lichaam en geest. Als je hond veel energie kwijt kan doorheen de dag, voorkomt dit vaak negatief gedrag. Bovendien blijft je hond zo in topvorm. Kortom, bewegen houdt je hond gelukkig & gezond. Laten we eens kijken  hoeveel beweging je hond precies nodig heeft!

Hoeveel dagelijkse beweging je hond nodig heeft hangt af van leeftijd, ras en gezondheid.

Puppy's 

je ongetwijfeld al gemerkt dat ze héél wat energie hebben, veel meer dan volwassen honden. Dat betekent ook dat ze meer fysieke uitdagingen nodig hebben. Aangezien de meeste puppy's nog geen lange afstanden kunnen afleggen, raden wij verschillende korte wandelingen per dag aan. Als vuistregel kun je het volgende aanhouden:

Een makkelijk ezelsbruggetje om te onthouden hoeveel je pup mag wandelen is 5 minuten keer het aantal maanden (2 keer per dag)

Voorbeeld pup 3 maanden 5 keer 3 is 15minuten 2 keer per dag.

 

Voor volwassen honden hangt alles af van hun ras en gezondheid. Sommige rassen zijn veel actiever dan andere. Terriërs, bordercollies en retrievers hebben bijvoorbeeld veel beweging nodig, ongeveer 1 tot 2 uur per dag. Voor andere honden zoals een chihuahua, dwergkeeshond ('pomeriaan') of maltezer volstaat 30 min beweging meestal. Een groot verschil dus. Iets wat je zeker in het achterhoofd moet houden wanneer je een hondje in huis neemt. In het algemeen heeft élke hond minstens 30 min beweging per dag nodig. 

Heeft je hond gezondheidsproblemen? Dan kan je best eerst even bij je dierenarts navragen hoeveel beweging goed is voor jou hond. Hij of zij heeft de gezondheid van je hond geanalyseerd en kan dus persoonlijk advies geven.

Senior honden 

Ook al is je hond wat ouder, beweging blijft even belangrijk als voor een puppy of volwassen hond. Omdat de gewrichten van je senior wat stijf kunnen zijn, is het goed om de intensiteit van de beweging aan te passen aan de gezondheid en mobiliteit van je hond. Wist u dat in de  INBalance senior ook glucosamine en chondroitine is verwerkt speciaal als ondersteuning van de gewrichten?

https://www.inbalance-petfood.nl/nl/inbalance-senior.html

Maak bijvoorbeeld meerdere korte wandelingen gedurende de dag in plaats van één lange. Of zwemmen is bijvoorbeeld heel goed voor de gewrichten en een ideale activiteit voor je senior.

Vergeet ook zeker de snacks niet als u naar buiten gaat.

Het luisteren van de hond gaat vaak door de maag zeker met de eerste trainingen.

Om gezellig leuke oefeningen te doen is belonen ook erg belangrijk

Natuurlijk hebben wij van INBalance een leuke lijn aan gezonde snacks.

https://www.inbalance-petfood.nl/nl/inbalance-snacks-hond/

 

Wist u dat

Zelf hondenkoekjes bakken hoe leuk is dat.

 

7 redenen om je eigen hondensnoepjes te bakken

  • Het is super gezond (veel vitaminen in rauwe groenten en fruit)
  • Het smaakt geweldig 
  • Het is een leuke activiteit voor jezelf of met vrienden & familie
  • Je kunt de hondensnoepjes cadeau geven aan iemand, verpak het mooi en het is een heel origineel cadeau
  • Je hond zal nog meer van je houden 
  • Als je kleine porties maakt kun je de hondensnoepjes of hondenkoekjes ook gebruiken als beloning tijdens de hondencursus of hondentraining
  • Je kunt de naam van je hond in het hondenkoekje stempelen en het nog persoonlijker maken
  •  

De voordelen van het zelf bakken van hondensnoepjes of hondenkoekjes is dat het er niet perfect uit hoeft te zien. Je kunt het koekje vormgeven zoals je zelf wilt. Een ander voordeel: het is (bijna) keuken dummy proof. Ik beloof je, zelfs mijn meest grote bak mislukking werd met niets minderen dan een groots applaus ontvangen door mijn honden en was binnen een aantal seconden tot op de laatste kruimel verorberd.

 

Als je van plan bent hondenkoekjes of hondensnoepjes te bakken zorg dan dat je de onderstaande hulpmiddelen in huis hebt.

Het is handig om de volgend hulpmiddelen in huis te hebben:

- een grote hoge schaal of kom

- een siliconen spatel of houten spatel

- een oven (als je koekjes wilt afbakken)

- een maatbeker en/of een kleine weegschaal

- bakpapier of een siliconen bak mat

Als je hondenkoekjes gaat bakken zorg dan dat de oven voorverwarmd is op 200 Celcius.

 

Hier vind je 5 makkelijke recepten voor hondenkoekjes en hondensnoepjes die je hond geweldig zal vinden. Geloof me, als je hond deze lekkernijen proeft zal hij helemaal hoteldebotel zijn.

PS. laat de hondenkoekjes niet in de koektrommel op het aanrecht staan. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand (zoals oma) een hapje neemt.

Als je rauwe groenten of fruit pulp wilt gebruiken als hondensnack dan adviseer ik niet alle groenten en fruit door elkaar te juicen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst de wortel pulp gebruiken voor je de limoen gaat juicen. Ik vermoed dat je hond dat wel zal waarderen ;)

Let er ook op dat sommige groenen en fruit soorten beter niet gegeven kunnen worden aan honden. Dus let op dat je niet alles door elkaar mixed. 

Groenten en fruit soorten die je wel kunt gebruiken zijn:

  • apel
  • wortel
  • broccoli
  • banaan (niet te veel)
  • zwarte bessen
  • meloen
  • selderij
  • cranberries
  • komkommer
  • sperciebonen
  • mango
  • sinaasappel
  • perzik
  • peer
  • doperwtjes (gekookt)
  • ananas
  • frambozen
  • aardbeien
  • spinazie (klein beetje)

1. Natuurlijke & gezonde vegetarische fruit hondensnoepjes

Wij maken thuis regelmatig een smoothie of verse sap. De ene keer een gezonde groene smoothie en de andere keer een fruit smoothie. Wat je ook maakt, er blijft altijd groenafval over.

Als we de juicer gebruiken (voor puur groenten- of fruitsap zonder vezels) blijft er altijd flinke hoeveelheid pulp over. Hoewel we dat eerst altijd weg gooiden, gebruiken we het nu om er lekkere hondensnoepjes van te maken.

Na het juicen van bijvoorbeeld wortel blijft er heel wat wortel pulp over. Van deze pulp kun je kleine balletjes draaien, zoals je een gehaktbal zou maken. In dit wortel hondensnoepje zit ook wat appel. De honden hebben genoten van deze hondensnacks en ik heb genoten van mijn wortel-appel-biet-limoen-bleekselderij sap. 

2. Pindakaas hondensnoepjes

Volgens mij vind vrijwel iedere hond pindakaas lekker. Als jouw hond pindakaas ook lekker vindt dan moet je zeker dit recept uitproberen. Voor deze hondensnoepjes heb je maar drie ingredienten nodig en wat water.

Doe alle ingredienten in een grote kom en roer totdat alles goed gemixed is. Voeg dan het water toe tot het iets zachter wordt en je het uit kunt rollen. Als je leuke bakvormpjes hebt kun je die gebruiken. Heb je die niet dan vorm je kleine platte koekjes met de hand.

Ingredienten:

  • 2 eieren
  • 1/2 kop pindakaas (met of zonder stukjes pinda)
  • 2 kop bloem
  • 1/4 kop water
  • Zorg dat je oven voorverwarmd is op 190° C
  • Mix alle ingrediënten in een grote kom tot alles goed gemixed is
  • Voeg voorzichtig steeds een beetje water toe (niet het hele kopje in een keer) tot het deeg flexibel genoeg is om uit te rollen
  • Rol het deeg uit en maak met vormpjes (of met de hand) hondenkoekjes
  • Leg je hondenkoekjes op bakpapier of een siliconen bakmat en bak ze voor ongeveer 15 minuten. Iedere oven is en dus is de baktijd voor iedere oven anders. De hondenkoekjes zijn klaar als ze een mooie honing bruine kleur hebben

Afhankelijk van de grootte van de vormpjes zou je een mooi aantal hondnkoekjes moeten kunnen maken. Je kunt de hondenkoekjes in een koektrommel bewaren (ongeveer een week) of je kunt ze invriezen. 

 

3. Pindakaas, havermout en bouillon hondenkoekjes

Ingrediënten:

  • 1 kop tarwebloem
  • 1 kop havermout
  • 1/2 kop lijnzaad (heel of gebroken)
  • 1/2 tot 1 kop (rundvlees) bouillon
  • 1/4 kop pindakaas

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 190° C
  • Meng de ingrediënten in een grote kom. Voeg steeds een beetje bouillon toe tot het deeg mooi compact is. Vorm dan een grote deegbal en rol deze uit op je aanrecht (met een beetje bloem op het aanrecht zodat het niet teveel blijft plakken)
  • Rol uit tot ongeveer 1 cm dikte en maak leuke vormpjes
  • Bak ongeveer 10 minutes totdat ze mooi honing bruin zijn en draai dan om
  • Bak deze kant ook ongeveer 10 minuten
  • Laat de hondenkoekjes volledig afkoelen, je kunt ze dan in een luchtdichte trommel ongeveer een week bewaren.

 

4. Bevroren appel yoghurt hondensnoepjes

Voor deze heerlijke koude traktatie heb je een ijsblokjes vorm nodig en een blender. 

Ingredienten:

  • 2 appels
  • 1 kop yoghurt (magere of griekse)
  • een beetje water

Instructies:

  • Schil de appels en snijd in kleine partjes (pitjes en klokhuis verwijderen)
  • Mix de ingredienten met wat water tot je het vloeibaar is. Als er nog appelstukjes in zitten dan is dat geen probleem
  • Vul de ijsbloksvorm met het mengsel en plaats in de vriezer

Na een paar uur zijn is deze bevroren traktatie klaar. Ik weet zeker dat je hond dit lekker zal vinden, vooral in de zomer is dit heerlijk verse en puur natuurlijke verfrissing.

 

5. Vegan & gluten vrije honden snoepjes

Ingrediënten:

  • 1 kop rijstebloem
  • 2 rijpe geprakte
  • 1/4 kop pindakaas (zonder stukken & ongezoet)

Een zeer simpel drie ingrediënten lekkernij en makkelijk te maken.

Instructies:

  • Prak de bananen en mix ze met de pindakaas tot je een glad geheel hebt
  • Voeg de rijstebloem toe, kleine hoeveelheden tegelijk en roer het goed door
  • Vorm het deeg tot een grote bal
  • Mocht je het deeg wat steviger willen hebben dan kun je het ongeveer 20 minuten in de koelkast plaatsen (optioneel)
  • Laat de oven op 190C voorverwarmen
  • Rol het deeg uit, ongeveer 1 cm dikte
  • Maak de koekjes met een uitsteek vormpje of met je handen
  • Plaats de koekjes op bakpapier op een bakplaat
  • Prik met een vork een paar gaatjes in elk koekje
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 30-35 minuten (tot ze goud bruin zijn)
  • Haal hierna de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen

Je kunt de koekjes in een koektrommel bewaren.

Let op honden met een Allergie kunnen niet alle soorten koekjes eten.

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00