6 redenen waarom je moet kiezen voor geperste hondenbrokken

6 redenen waarom je moet kiezen voor geperste hondenbrokken

In deze blog helpen we je om het beste hondenvoer te kiezen voor jouw trouwe viervoeter. Als hondenbaasje wil je natuurlijk dat hij gezond en gelukkig is. Maar met zoveel soorten hondenvoer op de markt is het soms lastig om te beslissen wat het beste is. Een vraag die vaak wordt gesteld: “Moet ik geperste brokken of krokante brokken kiezen?”

We gaan dieper in op deze vraag en laten je zes redenen zien waarom geperste hondenbrokken misschien wel de beste keuze zijn voor jouw hond. We laten je de verschillen zien tussen geperst en krokant voer en leggen uit waarom geperste brokken goed zijn voor de gezondheid van je hond. Dus als je wilt weten wat het beste is voor je harige vriend, lees dan verder!

 

Wat is het beste hondenvoer?

Als dierenliefhebbers krijgen we vaak de vraag wat nu eigenlijk het beste voer is voor jouw hond. En eerlijk gezegd is dat geen makkelijke vraag. Er zijn zoveel opties, dat het soms lastig kan zijn om door de bomen het bos te zien. Je hebt droogvoer, natvoer, vers vlees, dieetvoer… De lijst lijkt eindeloos. Maar waar moet je beginnen? Droogvoer, ook wel bekend als hondenbrokken, is een populaire keuze vanwege de prijs en houdbaarheid. Maar binnen droogvoer heb je weer verschillende types, zoals geperste en krokante brokken.

 

Het verschil tussen geperste en krokante brokken

Het belangrijkste verschil tussen geperste en krokante brokken ligt in de bereidingswijze en textuur. Geperste brokken worden gemaakt door de ingrediënten bij lage temperaturen samen te persen. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen beter behouden blijven. Aan de andere kant worden krokante brokken gebakken of geroosterd op hoge temperaturen, wat kan leiden tot verlies van voedingsstoffen. Krokante brokken zijn harder en worden over het algemeen minder goed verteerd. Koud geperste hondenbrokken vallen uiteen in de maag waardoor ze beter verteerbaar zijn. De veteerbaarheid is nagenoeg hetzelfde als vers ook zeer goed te combineren met vers-gestoomd vlees.

 

Ingrediënten in goed hondenvoer

Maar wat maakt hondenvoer goed? Goed hondenvoer bevat een gebalanceerde mix van hoogwaardige ingrediënten. Denk aan eiwitten voor sterke spieren, vetten voor energie en een glanzende vacht, koolhydraten voor een goede darmwerking en natuurlijk essentiële vitaminen en mineralen voor verschillende lichaamsfuncties.

 

Waarom droogvoer goed is

Droogvoer, ook wel bekend als hondenbrokken, is vaak de beste keuze voor het gebit van je hond. Het kauwen op droge brokken helpt bij het verwijderen van tandplak en helpt gebitsproblemen te voorkomen.

Maar waarom zijn geperste hondenbrokken dan de beste keuze? Dat vertellen we je hieronder.

 

Wat is geperst hondenvoer?

Voordat we dieper ingaan op waarom geperst hondenvoer een goede keuze is, laten we eens bekijken wat geperst hondenvoer precies inhoudt. Geperst hondenvoer is een speciaal type voeding dat wordt geproduceerd door de ingrediënten bij lage temperaturen samen te persen. Dit proces behoudt de voedingsstoffen en smaken van de ingrediënten beter dan bij andere bereidingsmethoden, zoals verhitten op hoge temperaturen. Hierdoor blijft de voedingswaarde van het voer optimaal behouden, wat essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van je hond. 

Bij Inbalance Petfood begrijpen we het belang van kwalitatief hoogwaardig hondenvoer. Daarom bieden we natuurlijk geperst hondenvoer van uitstekende kwaliteit. Ons voer wordt zorgvuldig samengesteld en koud geperst, waardoor alle voedingsstoffen behouden blijven en jouw hond kan genieten van een voedzame maaltijd. 

 

6 redenen om te kiezen voor geperste hondenbrokken

 

Reden 1: geperste brokken worden gemaakt op een lagere temperatuur

Bij geperste hondenbrokken is het productieproces anders dan bij veel andere soorten brokken. De ingrediënten worden samengedrukt onder druk. Tijdens dit proces wordt de temperatuur veel lager gehouden.

Dit is heel belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de voedingsstoffen in de ingrediënten behouden blijven. Wanneer het te warm wordt, kunnen sommige belangrijke voedingsstoffen kapotgaan of verminderen, waardoor ze minder goed werken. Doordat geperst hondenvoer op een lagere temperatuur wordt gemaakt, behoudt het zijn voedingswaarde en vitaliteit beter. Dit zorgt voor een voedzamer en gezonder dieet voor jouw trouwe viervoeter.

 

Reden 2: geconcentreerde voeding, kleinere porties

Dankzij het koud persen is geperst hondenvoer zeer geconcentreerd, wat betekent dat de brokken boordevol belangrijke voedingsstoffen zitten in kleinere porties. Dit komt doordat het productieproces ervoor zorgt dat de ingrediënten efficiënt worden samengeperst, waardoor er minder ruimte wordt ingenomen door onnodige vulstoffen. Als gevolg hiervan hebben honden vaak kleinere porties nodig om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, wat handig is voor jou en voor de spijsvertering van je hond. Met geperste hondenbrokken krijgt je hond dus meer voeding in elke hap én doe je langer met een zak voer. Win-win! 

 

Reden 3: lagere maagbelasting

Wat fijn is aan geperste hondenbrokken is dat ze in de maag uit elkaar vallen, waardoor de maagbelasting lager is. Hierdoor kunnen voedingsstoffen makkelijker worden verteerd en opgenomen. Als je een actieve hond hebt, weet je hoe belangrijk het is om de maag niet te zwaar te belasten. Actieve honden lopen namelijk een groter risico op maagproblemen dan honden die minder actief zijn.

 

Reden 4: hoge verteerbaarheid

Een ander voordeel van geperste hondenbrokken is de hoge verteerbaarheid. Omdat geperste brokken compacter zijn en minder lucht bevatten dan krokante brokken, belasten ze de maag van je hond minder. Een hoge verteerbaarheid betekent niet alleen minder belasting voor het spijsverteringsstelsel van je hond, maar ook minder kans op voedselallergieën of -gevoeligheden. Zo kan je harige vriend comfortabel en tevreden genieten van zijn maaltijd. 

 

Reden 5: hoge acceptatie voor lastige eters

Geperste hondenbrokken zijn een absolute winnaar voor lastige eters! Waarom? Omdat ze barsten van smaak en aroma’s, waardoor zelfs de meest kieskeurige honden er dol op zijn. Het speciale proces waarbij ze gemaakt worden, zorgt ervoor dat de smaak van de ingrediënten behouden blijft, wat elke hap lekker maakt. 

 

Reden 6: minder tandproblemen

Geperste brokken zijn een goede manier om tandproblemen bij je hond te verminderen en te voorkomen. Doordat ze zacht zijn voor het gebit, wordt het risico op tandsteen, tandbederf en andere gebitsproblemen flink verminderd. Dat betekent dat je hond zonder zorgen kan genieten van zijn maaltijd. Tandplak ontstaat deels door voedselresten, dus het is logisch dat het type voer dat je geeft invloed heeft op de gezondheid van het gebit van je hond. Met geperste brokken geef je je hond niet alleen lekker eten, maar zorg je ook voor zijn tandgezondheid.

 

Geperst hondenvoer van hoge kwaliteit

Bij InBalance Petfood vinden we het belangrijk dat jouw hond de beste voeding krijgt die er is. Ons natuurlijk geperst hondenvoer is van uitstekende kwaliteit en is samengesteld in samenwerking met vooraanstaande voedingsspecialisten. We hebben ons assortiment zorgvuldig samengesteld met 13 verschillende soorten geperste hondenbrokken. Met ingrediënten van de beste kwaliteit, zoals gevogelte, zalm, rund, vitaminen en mineralen. Wat maakt onze geperste brokken zo speciaal? Ze zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar ook enorm geliefd bij honden. Met een acceptatiepercentage van maar liefst 98,8% zijn zelfs de meest kieskeurige honden dol op InBalance Petfood.

Kortom, met InBalance Petfood geperst hondenvoer geef je je hond niet alleen lekker eten, maar ook precies wat hij nodig heeft om gezond en blij te blijven.